23 Feb kl. 11.13

Lund

 

För i princip första gången i mitt liv var jag den som hade närmast ”hem” efter en utekväll. Bara fyra minuters promenad från sista stoppet, en så underbar känsla! Så nu är jag mer lockad än någonsin att leta upp en lägenhet närmare centrum, men det får bli till hösten, om jag fortsätter med min master på en gång.

Helgen i Lund var i vilket fall fantastiskt fin, allt från att luncha med Josefin till Melodifestivalen till en pub med väldigt hög men väldigt bra musik mitt i natten. Vi hann också planera en Pragresa i vår och en Norrlandsresa nästa vinter, hoppas nu bara på att vi följer upp våra fantastiska planer nu också!

Och ett stort tack till Elin som bjöd hem oss för att se på Melodifestivalen i sin superfina lägenhet! 

Postat i kategorin: Helg
20 Feb kl. 11.01

På väg till Lund

I morse när jag gick hemifrån så regnade det slask (!) så därför hade jag faktiskt ingenting alls emot att sätta mig på tåget mot Lund för någon timme sedan. Så väldigt skönt att åka tåg för övrigt! Så mycket benutrymme, så tidseffektivt! Kommer nu alltid betala extra och ta snabbtåget istället ner istället. (Eller inte. Är antagligen för snål).

Det är dessutom lite roligt att tänka på att en gör saker medan en färdas i 200 km/h. Typ; nu dricker jag vatten i 200 km/h, nu kollar jag facebook i 200 km/h.

Min plan var att sova hela vägen ned, men tåg är lite svajigt för det och min rygg tycker bara att positionen ”sitta helt rakt” är bekväm så det är inte så lätt. Får ta och plugga istället helt enkelt!

Igår träffade jag och Elfie förresten en man som sjöng en sång för oss på en bar och sedan gick vidare med att försöka imponera genom att räkna upp alla NHL spelare han kände. Vi var dock inte jätteimponerade. Mest för att vi inte visste vilka det var. (Jag vet bara en NHL spelare, Sidney Crosby från Halifax!) Efter honom kom en okänd kille och frågade om vi saknat honom. Sen när då? undrade vi. Men han var trevlig i alla fall. Dock minus på att han jämförde sig själv med påskharen men inte hade med sig något godis.

Postat i kategorin: Helg
19 Feb kl. 16.01

This is Getting Good Now

 
Happy Friday!!!
 
På sätt och vis har det här varit en väldigt lugn vecka eftersom jag varit sjuk, men det är ändå skönt med lite helg tycker jag. Ikväll ska jag och Elfie se den nya Zoolander filmen på bio efter massiva påtryckningar från mitt håll, och imorgon åker jag ned till Lund! Det blir massor av kvalitetestid med Josefin, Melodifestivalen och tydligen ABBA fest. Hoppas de kör låtarna på engelska, jag är så mycket bättre på att sjunga med då. (Tack ABBA musikalen/filmen!)

Jag hoppas att ni får en fantastiskt helg! Kram på er!
 
Postat i kategorin: Helg
18 Feb kl. 13.45

Feather Bag

 
I julas fick jag en alldeles fantastiskt bra present av min syster. Denna läderväska med en fjäder av metall som är en alldeles perfekt väska för att gå på äventyr en kväll i staden med. Än så länge har vi mest ätit buffé och besökt pubar, men jag har en känsla att många, många, fler äventyr väntar. Visserligen är den ganska liten, men den rymmer fortfarande det nödvändigaste:
 
 
Hemnycklar.
Mobiltelefon.
Buss- och betalkort.
En amerikansk 25 centare jag tydligen fick i växel i Lördags.
En encentare (euro) som jag fick av Fabian eftersom den ska ge tur.
 
Det där med den tyska turen är jag dock lite tveksam till. Dels för att jag hade jätteont i ryggen i Tisdags (inlägg), men också för att det i Tyskland anses ge extrem otur att fira sin födelsedag i förväg. Och det har jag gjort en massa gånger, så jag tänker att om tysk tur och otur är applicerbar så är jag redan körd. Men encentaren kanske å andra sidan kan väga upp det?
 
(Ur ett socioekonomiskt perspektiv tänker jag dessutom att det ofta är de som har allra minst monetära medel som också har de lägsta valörerna. Och hur tursam är man då? Eller så har tur ingenting med rikedom att göra. Det är också en synvinkel.)
 
 
Postat i kategorin: Vardag
17 Feb kl. 13.32

Hiking Boots

 
 
"Ska du verkligen lägga så mycket pengar på vandringsskor? Du kommer ju bara använda dem en månad".
 
Det var min väns fråga för tre och ett halvt år sedan när jag skulle på road trip i Kanada i en månad och investerade i ett par vandringskängor. 

Sedan dess har vi vandrat upp för berg i The Canadian Rockies och sett solen gå upp över Sinai där Mose såg Guds ansikte. Vi har trummat otaliga mil mot asfalten i Halifax, i Rom, i Göteborg. Gått på fester med femtio människor ingen kände och gått vilse i skogarna kring min hemby. Sett månen gå upp över grantopparna och ridit kamel i öknen. Mött främlingar och vänner och paddlat kanot på en av de sista sjöarna i världen med vatten så rent att man kan dricka det. Vi har ramlat, slagit oss och rest oss igen.

Så det blev inte bara en månad. Det blev tre och ett halvt år. Än så länge.
 
Postat i kategorin: Vardag
15 Feb kl. 10.59

Mobilt: VIP besök

 
Den här helgen var ingen vanlig helg, för hela vägen från Tyskland (och Jönköping) kom det besök till Göteborg! Detta i form av Fabian (som jag lärde känna i Halifax) och hans flickvän Annika!
 
 
En grej vi gjorde var att gå upp till Skansens Krona och titta på utsikten! Fantastiskt fint med nysnö på hustaken i Haga, mindre fantastiskt med halkan upp och ner! På min instagram (@isbjornshjarta) finns en väldigt fin film på hur Fabian glider ner för vägen... Sen gick vi till Husaren istället - som hade slut på hagabullar! Är det ens lagligt?!
 
 
Första kvällen de var här träffade vi Kerstin (som också var med i Halifax) och hennes pojkvän för vegetarisk/vegansk pizza på Kellys i Göteborg. Andra kvällen fick de träffa Elfie på Sejdeln där de visade melodifestivalen och en av låtarna, oklart om mellanakt eller tävlingsbidrag, tydligen hade exakt samma melodi som en väldigt välkänd tysk sång. Oooops.
 
Hela helgen hoppades jag på att någon skulle höra Fabian och Annika prata tyska med varandra och utgå från att jag också var tysk - för att sedan bli extremt imponerad av hur bra jag är på svenska! Detta hände dock inte. Tråkigt när det blir så.
 
Postat i kategorin: Halifax, Vardag
11 Feb kl. 22.24

"I don't want to adult today. I don't even want to human today. Today I want to cat"

 
Idag har vi haft en jätteintressant föreläsning av en gästföreläsare från MediaCom. Han pratade väldigt mycket om arketyper, vikten av att förstå sin målgrupp, vara konsekvent i sin marknadsföring och att alla delar av systemet jobbar tillsammans. Fantastiskt intressant och framförallt en fantastisk föreläsare!
 
Tyvärr var jag efter den senaste veckans stress enormt trött och har fortfarande inte gjort hälften av de vuxensaker jag skulle göra idag. Som att städa min lägenhet (får vip besök imorgon, extremt pepp!), renskriva föreläsningsanteckningar och köpa bussbiljetter till nästa helg. Istället tog jag en promenad och såg snön falla som glitterkonfetti från himlen. Det var alldeles magiskt - och mycket, mycket, bättre än alla måsten i världen!
 
Postat i kategorin: Vardag
06 Feb kl. 14.26

Filmfestivalen som blev en Melodifestival

 
Idag var det egentligen tänkt att jag och Elfie skulle springa runt på filmfestivalen hela dagen. Tyvärr fick hon feber och mår dåligt så snart hon ställer sig upp så det blev tyvärr inte så. Synd! Men det kommer fler år. Dessutom behövde jag verkligen plugga, så något gott kom det ju ur det hela. Vi ska nämligen snart lämna in rårapporten för kandidatuppsatsen och innan dess behöver jag formulera min frågeställning, vad jag vill komma fram till och leta upp vetenskapliga teorier att bygga på. Svårt men spännande!
 
Istället ska jag ned till Elfie en sväng ikväll och titta på Melodifestivalen och framförallt leverera bakelser och rostebröd. Ett mycket viktigt uppdrag med andra ord! Hoppas att ni får en bra kväll och att det inte regnar lika mycket hos er som det gör i Göteborg!
Postat i kategorin: Universitet