12 May kl. 06.00

Får

 
En av de allra största fördelarna med att vara hemma på landet hos mamma och pappa är att kunna gå ned på åkern precis nedanför huset och hälsa på fåren. Lammen börjar bli ganka stora nu och gör allt för att äta upp alla jeans och skosnören de hittar - vilket kittlas väldigt mycket men samtidigt är så underbart mysigt. Får som andas på en, att det kan ge sådan lycka!
 
De stora fåren är lite luggslitna just nu men ska klippas på söndag, det blir nog väldigt skönt för dem med tanke på värmen!
 
Postat i kategorin: Landet, Vardag
11 May kl. 16.04

Handledning

 

Först och främst; hur fin är inte utsikten utanför min handledares kontor?!

Idag hade jag alltså handledning på morgonen. Det gick både bra och dåligt kan en väl säga. Min handledare tycker att jag analyserat min kvantitativa data på ett lite för kvalitativt sätt, vilket är problematiskt, så får titta på det och gräva fram mina statistikkunskaper.

Förutom det sa min handledare också att jag inte ska pusha mig själv för mycket utan att detta faktiskt löser sig. Att man kan gå upp i augusti i värsta fall och att jag bara ska lämna in det jag har den 27:e helt enkelt så får vi se hur det går. Det är en väldigt intressant kontrast mot att alltid fått höra att en måste kämpa, alltid ge allt. Att höra någon påpeka att jag faktiskt inte måste göra det här nu och att studenter faktiskt också kan vara sjukskrivna var ganska befriande på ett sätt.

Eftersom aktiviteter är ganska ansträngande åkte jag hem och sov en timme efter handledningen, men nu ska jag ge mig på en mer statistisk analys av min data. Hoppas att ni njuter av solen så länge!

Postat i kategorin: Universitet
10 May kl. 15.11

Beskedet

Idag, 6 dagar och fem telefonsamtal efter att jag varit hos läkaren, så har operationskoordinatorn hittat en tid åt mig. Det blir den 27:e maj.

Den 27:e råkar också vara dagen efter att uppsatsen ska in men precis innan opponeringen, som är någon gång under nästföljande vecka. Planen är att prata med min handledare och ev. den kursansvarige imorgon och se om jag skulle kunna få opponera på fredagen, då har det nämligen gått precis en vecka sedan operationen och vanligtvis är det en vecka en blir sjukskriven efteråt. Går det inte så går det inte. Det viktigaste för mig just nu är att bli opererad och frisk, inte att få godkänt på uppsatsen, även om jag såklart allra helst vill både och!

 

Postat i kategorin: Diskbråck
10 May kl. 09.48

Tidig morgon

 
06.13 imorse, precis då solen börjat gå upp över hustaken så väckte Nalle mig och det fanns ingenting annat att göra än att klä på sig och gå ut. Trött och öm. Men det finns fördelar, t.ex. att det är väldigt vackert ute på morgonen innan solen riktigt stigit.
 
Idag ska jag ta tag i metoddelen på min uppsats, det saknas väldigt mycket av den teoretiska delen, och förbereda mig för handledarmötet imorgon. Kanske kan jag ta en paus och sträcka lite på benen i solen också, en kan alltid hoppas! Oavsett så är jag glad att jag hade tillräckligt med energi för att gå ut och fota imorse när jag varit ute med Nalle. Han fick dock följa med ut igen då också. Sen spelade han död för att slippa gå in.
 
Postat i kategorin: Vardag