25 Nov kl. 01.52

Dalhousie University

De närmaste två veckorna är galet stressiga med fyra prov, två rapporter och två presentationer. Men sedan är det över! Den åttonde december är terminen nämligen slut här, eller egentligen är det sista lektionsdagen och elverna förväntas börja plugga för sina finals. Prov där allt som man lärt sig på kursen testas. Allt. Vanligtvis värt mer än 30% av ditt slutbetyg. I alla fem ämnen.
 
Men så finns de ju sådana som mig som inte har några finals och slipper den stressen... (Ja. En del av mina vänner här har mordhotat mig för detta). Så jag har bara två veckor kvar. Men de två veckorna kommer jag i princip behöva flytta in på biblioteket, så jag tänkte att vi skulle ta en titt på hur min skola egentligen såg ut.
 
Än en gång; de här bilderna är nästan en månad gamla nu. Tyvärr är det inte såhär färgglatt fortfarande.
 
 
IMG_0663IMG_0668IMG_0680IMG_0683IMG_0697IMG_0698IMG_0703-001
 
  Translation
I'm dying of stress as the semester is coming to an end. But in two weeks it will all be over as I don't have any finals (please don't kill me). Until then however, I have to move into the library. So here is some photos of where I'll be living for the next two weeks. Unfortunately it's not as colorful anymore. And yes. I only took photos of the pretty parts of the university.
Postat i kategorin: Halifax, Vardag
21 Nov kl. 17.01

Då när hösten var som vackrast

Det regnar utanför fönstret nu och alla löv har fallit till marken. Men det fanns en tid i slutet av Oktober då världen sprakade. En tid då kryssningsfartyg kom från hela världen hit till Nova Scotia för att se träden byta färg. En dag under den tiden så gick jag till skolan, och det såg ut såhär:
 
IMG_0564-001IMG_0558-001IMG_0574-002IMG_0601-001IMG_0602-002IMG_0634-001IMG_0662-001

Translation
There was a time in the end of October when people came from all over the world to see the Nova Scotian fall. And this was a small taste of what it looked like.
Postat i kategorin: Halifax
20 Nov kl. 17.10

No Name

 
Så snart jag slagit mig ned vid köksbordet kom små tassar och krafsade på mina knän. En liten flicka utan namn hoppade sedan utan att fråga upp i mitt knä och upplyste om att hon minsann visste exakt vad jag borde skriva. Så då skrev jag om henne såklart.
 
I Söndags köpte min hyresvärdinna alltså en kattunge! En späd liten sak som fortfarande inte har något namn. Jag tycker att hon ser ut precis som Findus men min hyresvärdinna kan inte uttala det, så det får bli någonting annat. Återstår att se vad!
 
Translation
This Sunday my landlady bought a kitten without a name. I think she looks like the swedish children's film cat "Findus" but my landlady can't pronunce that, so we'll have to find something else! 
 
Postat i kategorin: Vardag
12 Nov kl. 20.00

October through my phone, part 1

För 11 dagar sedan slutade ju Oktober, så jag tänkte att vi skulle titta lite på hur månaden såg ut.
 
 
1. Min skolas vapen (Dalhousies) har en enhörning i sig. Och två gripar. Jag förstår att ni är imponerade.
///Dalhousie's weapon with the unicorn.
 
2. Min familj kom och hälsade på!!! Och bror och flickvän matchade järnet.
///A matching couple came to visit (my brother & his girlfriend) 
 
3. Vi åkte på vinprovning i Annapolis Valley
///Winefield in Annapolis
 
 
1. Bror och ost på vinprovning.
///Brother and cheese
 
2. Victoriavilles lag buss stod parkerad utanför familjens hotell. Coolt eftersom jag såg dem spela förra gången jag var i Kanada också.
///When in Canada: Watch Victoriaville play hockey (I've done it both my times here)
 
3. Hockeymatch och öl. Mycket kanadensiskt. Dessutom konstigt att jag bara köpte en tydligen, kassören var mycket förvirrad.
///Went to hockey game. Drank beer.
 
 
1. Min landlady gjorde äpplepaj åt oss.
///Free applepie
 
2. Tim Hortons råkade ge mig en crossiant istället för bulle. Fick båda som kompensation.
///Free crossiant
 
3. En grupp professorer(?) var klara med sitt möte innan de var klara med sin pitcher och gav den till oss.
///Free pitcher
 
 
1. Jag gick till The Public Library och studerade som omväxling. Det var inte att rekommendera.
///Studying at the Public Library. Don't do that.
 
2. Det var en festival i Halifax med lite intressant konst och ett parisehjul.
///Nocturne in Halifax.
 
3. Samma kväll gick vi till Stubborn Goat och jag funderade på hur många som försökt stjäla denna väldigt söta get! De hade också öl som smakade rökt skinka och mycket hög musik. Musiken var bra men det var inte så samtalsvänligt.
///The goat from The Stubborn Goat where they have a beer that tastes like smoked ham.
 
Postat i kategorin: Halifax
12 Nov kl. 00.25

Swedish Scones

IMG_0868IMG_0844IMG_0863IMG_0875
 
Idag är det Remembrance Day i Canada och imorgon studiedag, så att vi i effekt får en långhelg ledigt. Därför ska vi imorgon åka och hikea vid Cape Split och jag behövde utflyktsmat. Så jag gjorde amerikanska pannkakor, och när jag ändå redan bakade så fortsatte jag med scones.
 
Tyvärr blev de lite brända, men det gör inte så mycket, det är bara undersidan. Och doften av dem, och känslan av att boka scones var alldeles underbar. Jag kände mig mycket närmare Sverige då på något sätt. Tror att det är för att minnet trots allt är väldigt starkt kopplat till dofter. I vilket fall så var det väldigt, väldigt, mysigt att baka, lyssna på musik och bara vara en stund.
 
Translation
As we're going on a hike to Cape Split tomorrow I made american pancakes to bring. And once I was already baking, I continued with swedish scones (much less sweet than the british ones). Making them really made me feel closer to Sweden and home, and most of all: peaceful.
Postat i kategorin: Vardag