30 Apr kl. 23.14

Såsom solsken efter regn

 
Imorse (vid tolv haha) ville jag inte lämna lägenheten på grund av regnet. Nio timmar senare var jag ute med Nalle hemma på landet och solen fick alla vattendroppar att glittra. Att det blir så vackert efteråt får mig nästan att tycka lite mindre illa om regnet. Att det blir så vackert efteråt och att alla hagar blir gröna igen.
 
Postat i kategorin:
24 Apr kl. 19.18

"Water is the driving force of all nature"

 
För första gången någonsin ville Nalle inte gå rakt ut i skogen tillsammans med mig. Istället ville han hellre fortsätta följa vägen, kanske för att han gått den förut. Kanske för han visste vad som väntade nedanför backen. Eller så var solen och värmen bara för mycket i den tjocka vinterpälsen.
 
Men nedanför backen kom så äntligen den breda bäcken och Nalle kastade sig i. Hoppade ned upp, skakade av sig vattnet, fångade grenar, skakade av sig mer vatten medan han fortfarande var i vattnet. Flåsade så lyckligt när han kom upp. Värmde mig så mycket. Du kan ta en golden labrador ur vattnet men du kan aldrig ta vattnet ur en golden labrador.
 
Det enda jag önskar nu vore ju dock att det inte var koppelsäsong så att det inte fanns med på bilderna, men får göra ett försök att redigera bort det i photoshop!
 
Postat i kategorin: Vardag
21 Apr kl. 20.02

"You let down your people, Evita. You were supposed to have been immortal. That's all they wanted. Not much to ask for. But in the end, you could not deliver."

I Lördags åkte jag och pappa som sagt till Stockholm för att gå på Evita, så nu så tänkte jag att vi skulle titta lite på det.
 
 
På Lördag förmiddag klev vi av tunnelbanan i Gamla Stan som redan klockan tio på Lördag förmiddag var full av turister. Det var lite trångt, men bra för då kändes det inte så jobbigt att ta tiotusen bilder på den vackra staden mellan broarna.
 
 
Vi besökte Storkykan som badade i förmiddagsljus.
 
 
När vi kom ut igen såg vi att en massa människor samlats kring det kungliga slottet och pappa frågade om jag ville se vaktavlösningen. De här vakterna kom först - i ridstövlar. Jag tyckte det verkade väldigt obekvämt att alltid gå runt i ridstövlar så jag frågade pappa om det. Han sa att han inte gjorde det, utan att det snarare betydde att idag var det kavalleriet som skulle lösa av vaktstyrkan.
 
 
Och så var det! Så många fina hästar! Tycker också att det är lite roligt att vi fortfarande har ett kavalleri.
 
 
Lunchen intogs i vackra Citikyrkans café. En vegetarisk lasange blev det, med underbart god ostsås.
 
 
Efter lunchen åkte vi vidare till medborgarplatsen och Göta Lejon - För 15.30 så började föreställningen.
 
 
Jag måste säga att jag tyckte väldigt mycket om den! Trots att de tagit bort min favoritreplik ("Vem i helvete tror väl Englands kung han är?" Älskar den. Man bara "Kung av England kanske?" haha) och översatt tillbaka vissa ord till engelska fastän det finns versioner med helt svensk översättning. Men jag älskade låtarna, ljussättningen och Ché var fantastiskt bra!
Postat i kategorin: Resor, Vardag
20 Apr kl. 19.17

"What a strange thing! To be alive beneath cherry blossoms."

 
Klockan åtta imorse var vi i skolan och började skriva det sista på grupparbetet som skulle in vid tolv. 11.44 skickade vi in den och vid det laget var mina händer kalla och skakiga och stressen spred sig som ilningar från bröstkorgen ut i fingertopparna. Inte bra!
 
Så efter världens snabbaste lunch gick jag och Maria bort till den gamla stadsgränsen i Haga, låg i gräset, solade, åt jordgubbar och lyssnade på tystnaden och de som gick förbi. Pratade om allt annat än skolan och om absolut ingenting, hälsade på hundarna som kom fram och nosade för att se om jordgubbar smakade gott och jag tänkte att snart, snart så är det sommar.
 
 
Postat i kategorin:
16 Apr kl. 22.20

Utan energi och med huvudvärken dunkande mot tinningarna

Mellanmål - soya youghurt med banan och valnötter
 
I flera dagar nu så har vi suttit med ett grupparbete varje dag. Det är svårt, för jag förstår inte riktigt allt vad vi gör och då tar det ännu längre tid samtidigt som jag bara vill bli klar för att kunna börja plugga till tentan istället. Hela kursen känns svår och vila aldleles för långt borta. Jag sover åtta timmar per natt men vaknar alltid med huvudvärk. Stressen äter upp mig.
 
Men så imorgon så är det helg och jag och pappa ska åka upp till Stockholm och gå på Evita. Jag har längtat sedan vi bokade, lyssnat på skivan om och om igen, lärt mig låtarna fastän en inte ska sjunga med på en musikal. Pappa trodde åtminstone inte det skulle uppskattas. Förhoppningsvis kan jag släppa allt då, åtminstone för en dag eller två. Och så ta tag i allt när jag kommer tillbaka hem. Räkna alla uppgifter, repetera alla föreläsningar. Försöka förstå.
 
Det får bli så och det får bli antingen bra eller omtenta. Förhoppningsvis bra.
 
Kvällens räddning!
Postat i kategorin: Universitet, Vardag
16 Apr kl. 21.27

“And I have a tender spot in my heart for cripples and bastards and broken things.”

 
Som ingen kan ha missat så var permiären av Game of Thrones säsong fem i Måndags. Visserligen har jag läst böckerna, men för att vara ärlig så har jag sedan länge glömt dem och har därför ingen aning om vad som kommer att hända (utom med Danerys (?) och John Snow). Fyra avsnitt har kommit ut och jag och Elfie såg de två första, men efter ett och ett halvt så somnade hon och jag skulle upp tidigt dagen efter så jag återvände hem.
 
Frågan är bara vad etiketten säger, får jag se de andra två själv eller måste jag vänta jättelänge nu? (Vi hinner inte ses på minst tre veckor).
 
Gino - Bär, mango och banan som toppats med vit choklad och värmts i ugnen.
 
Så snäll Elfie som ställer upp på allt mitt dokumenterande <3
Postat i kategorin: Vardag
14 Apr kl. 22.55

Dagen innan den femtonde april

 Jag hade ingen bra bild till det här inlägget - så det fick bli den här arkivbilden på Göteborg!
 
Imorgon är det femtonde april och sista dagen att söka till högskolekurser i höst. Allra, allra, helst så åker jag såklart utomlands, men eftersom jag inte vet än om det blir så eller inte så känns det tryggt att åtminstone söka några kurser till hösten. Jag kan ju alltid ta bort dem igen om jag får åka.
 
Det svåra är bara rangordning! Just nu ser den ut såhär:
 
1. Engelska i Storbritannien
2. Grundkurs i psykologi
3. Litteraturvetenskap
4. Grundkurs i Ryska
5. Grundkurs i Kinesiska
 
Antagligen kommer den att förbli så också, men språk är ju alltid bra att ha läst. De borde ligga högre egentligen men samtidigt så är den här terminen helt och hållet valfri och är det inte precis då som man får välja med hjärtat och inte hjärnan?
 
Jag tänker så i alla fall.
 
Postat i kategorin: Universitet